Lagen i helhet.

 














All star fantasy draft, uppdateras!

 

Lagen har valt enligt följande:


Runda

1. Cam Ward, G, Team Staal

2. Steven Stamkos, C, Team Lidstrom

Runda 2

3. Alexander Ovechkin, RW, Team Staal

4. Duncan Keith, D, Team Lidstrom

Runda 3

5. Daniel Sedin, W, Team Staal

6. Henrik Sedin, C, Team Lidstrom

Runda 4

7. Zdeno Chara, D, Team Staal

8. Shea Weber, D, Team Lidstrom

ROUND 5

9. Rick Nash, W, Team Staal

10. Tim Thomas, G, Team Lidstrom

Runda 6

11. Henrik Lundqvist, G, Team Staal

12. Daniel Briere, C/W, Team Lidstrom

Runda 7

13. Marc Staal, D, Team Staal

14. Dustin Byfuglien, D, Team Lidstrom

Runda 8

15. Patrick Sharp, LW, Team Staal

16. Jonathan Toews, C, Team Lidstrom

Runda 9

17. Dan Boyle, D, Team Staal

18. Marc-Andre Fleury, G, Team Lidstrom

Runda 10

19. Carey Price, G, Team Staal

20. Jonas Hiller, G, Team Lidstrom

Runda 11

21. Jeff Skinner, C, Team Staal

22. Brad Richards, C, Team Lidstrom

Runda 12

23. Kris Letang, D, Team Staal

24. Keith Yandle, D, Team Lidstrom

Runda 13

25. Claude Giroux, RW, Team Staal

26. Brent Burns, D, Team Lidstrom

Runda 14

27. Erik Karlsson, D, Team Staal

28. Martin Havlat, RW, Team Lidstrom

Runda 15

29. Corey Perry, RW, Team Staal

30. Anze Kopitar, C, Team Lidstrom

Rookies


Team Staal: Logan Cuture, C; Tyler Ennis, LW; Michael Grabner, RW; Jamie McBain, D; Tyler Seguin, C; P.K. Subban, D.

Team Lidstrom: Evgeny Dadonov, RW; Oliver Ekman-Larsson, D; Cam Fowler, D; Taylor Hall, LW; Kevin Shattenkirk, D; Derek Stepan, C.

Runda 16

31. Patrik Elias, LW, Team Staal

32. Matt Duchene, C, Team Lidstrom

Runda 17

33. David Backes, RW, Team Staal

34. Loui Eriksson, LW, Team Lidstrom

Runda 18

35. Paul Stastny, C, Team Staal

36. Phil Kessel, RW. Team Lidstrom


Som last pick får Kessel $20K till valfri välgörenhet samt en Honda CR-Z, 2011.


Klassiska All-star moment.


Alexander Edler ska operera ryggen.

 

Vancouvers GM Mike Gillis meddelade idag att man efter samspråk med lagets läkare beslutat sig för att låta backen Alexander Edler genomgå en ryggoperation.

 

- Det var den bästa lösningen för både Alex och klubben att göra operationen direkt, sa Mike Gillis.

 

Edler blir borta på obestämd tid.


Washington förlänger med Semin.

 

Idag tillkännagavs att Caps väljer att låta Alexander Semin spela en sjunde säsong i klubben. Alexander Semin har denna säsong gjort 35 poäng (18+17) på 39 matcher, i och med detta parkerar han på en tredjeplats i den interna poängligan, bakom Ovechkin och Nicklas Bäckström.

 

Semin har på sina 366 matcher i klubben noterats för 335 poäng, ett poängsnitt på 0.91 med andra ord. Faktum är att han har gjort 0.997 poäng per match under de senaste fem säsongerna i NHL, 313 poäng på 314 matcher. Det var efter han kommit tillbaka till NHL igen efter sina två säsonger i ryska ligan. Alexander Semin debuterade i NHL säsongen efter han blivit draftad i förstarundan som nr 13 overall, men valde att vända hem till Ryssland för spel i Lada Togliatti och HK Atlant i två säsonger innan han påbörjade NHL äventyret på nytt.

 

Semin får en löneförhöjning på $700 000 jämfört med denna säsongens lön. I och med det har han nu en cap hit på $6 700 000, lika mycket som lagkamraten Nicklas Bäckström. Alexander Ovechkins cap hit är den högsta för närvarande i ligan, $9,538,462.


Duchene uppe i 100 NHL poäng.


Vityaz Chekhov kickar kanadick.

 

Vityaz Chekhov meddelade nyligen att de väljer att släppa en utav slagskämparna de har i laget, Brandon Sugden.

 

Brandon Sugden har spenderat två säsonger i ryssland han har noterats för 1+1 och 216 utvisningsminuter på sina sammanlagda 19 matcher.

 

Frågan är hur långvariga spelare som Josh Gratton och Darcy Verot blir i klubben. Jag menar, man har unga slagsmålstalanger i den 22 åriga backen Maxim Eprev (27 utvisningsminuter på 2 matcher) och 19 åriga forwarden Ivan Larin, som har skrapat ihop 72 utvisningsminuter på 2 matcher.

 

 

Vityaz Chekhov är mest kända för denna incidenten förra säsongen.




Nu är All star trupperna kompletta, återigen.

 


Två spelare tillkom idag till Fantasy draft poolen, där spelarna som Lidström och Staal kommer att "drafta" sina spelare från. De kommer att ersätta de båda skadade spelarna Sidney Crosby och Evgeni Malkin.

 

Det handlar om Avs näst bäste poänggörare, Paul Stastny. Den enda i laget som gjort mer poäng är Matt Duchene, som var Colorados första val i draften 2009, han gick som nr 3 overall. Duchene ska för övrigt även han spela All star matchen, han var med redan från början.

 

I vanliga fall när återbuden inför matchen kommer såhär pass tätt inpå så brukar man plocka upp en rookie och låta honom lira, så även denna gång. 92an Jeff Skinner blir den yngste att delta i en All star match någonsin, 18 år, 8 månader och 15 dagar gammal. Den som hade rekordet tidigare var Red Wings center, tillika Hall of famern Steve Yzerman, som var 18 år, 8 månader och 22 dagar gammal.

 

I och med att Skinner tar ett kliv uppåt får hemmaspelaren Jamie McBain chansen att visa upp sig i super skills tävlingen. McBain gjorde det enormt bra de 14 matcher han fick chansen i under fjolårssäsongen. Allra mest minns vi väl honom efter att ha avgjort en match mot Pittsburgh i förlängning med 0.9 sekunder kvar att spela, lägg där till 3 assist han hade tidigare i matchen. Han är en av endast två i NHLs historia att lyckas med bedriften att göra poäng i samtliga sina fyra första NHL matcher.

 

Även Habs back P.K Subban har tackat ja på inbjudan till Super skills competition. Kanske bjuder han på en repris på det här?

 


P.K Subban AHL All star skills competition 09/10.


 

 

 

Bjuder er även på en video där backen Erik Karlsson pratar om All star helgen.



 

 



LÄS ÄVEN:

11/01-2011 "NHLs All star lag"

18/01-2011 "Lidas en av två lagkaptener"

 


Check this out!Flames lagkapten med en stenhård open ice

 

Dion Phaneuf gör som han brukar. Det vill säga krossar sina motståndare.

 

 

 

 

 

 

 

Mer Phaneuf godis.

 

 


Tre tunga All star förluster.

 

 

En av NHLs absolut största ikoner Sidney Crosby kommer inte att vara på plats i Minnesota den kommande All-star helgen. Sid the kid ådrog sig en hjärnskakning under en match för snart två veckor sedan, och har ännu inte återhämtat sig.  Han har missat åtta matcher och blev nyligen omsprungen i poängligan av supertalangen Steven Stamkos. Närmast jagande bakifrån är tvillingarna Sedin och Stamkos radarpartner, den odraftade lille Martin St. Louis. De fyra nämnda kommer alla att spela All star matchen.

 

Crosbys lagkamrat Evgeni Malkin hoppar också av. Malkin valdes in av fansen, men har pga en bihåleinflammation inte spelat sedan förra tisdagen. Och iomed detta avstår även Malkin. Som om han inte har haft en tillräckligt tuff säsong redan..

 

Svensken Tobias Enström, som missade sin första match någonsin i sin NHL karriär i helgen som var (296 stycken matcher i rad, näst bäst i historien i Atlanta) kommer även han att missa de tre jippodagarna. Idag fick vi veta att det är på grund utav en fraktur i fingret. Enström kommer att missa minst två veckors spel.

 

Toby kommer att ersättas med Oliver Ekman-Larssons lagkamrat, den store spelskicklige backen Keith Yandle. Som hittills under säsongen har producerat 40 pinnar på 48 matcher, fördelat på 7 mål och 33 ass. Malkin i sin tur kommer att bli ersatt av tjecken Martin Havlat. Havlat har varit med under All star festligheterna en gång tidigare, nämligen säsongen 06/07. Han vann den interna poängligan i Chicago den säsongen, med 16 poängs marginal trots att han lirade 20 matcher färre än de flesta andra i laget.

 

LÄS ÄVEN:

30/12-10 "Crosbys poängsvit över"

11/1-11 "NHLs All-star lag"

 


59:e svensken i NHL denna säsong.

 

 

 

Jacob Markström hjälpte ikväll till att slå det nya svenska rekordet. Det tidigare låg på 58 svenskar under en och samma säsong (02/03), det tangerades tidigare denna vecka när Andreas Engqvist gjorde debut för Habs. Markström räddade 12 av 14 skott i matchen.


Markström blev tidigare idag uppkallad när förstemålvakten Tomas Vokoun blivit ljumskskadad. Det var meningen att Markström skulle vakta båsdörren hela matchen. Men efter en förstaperiod där Scott Clemmensen släppte in 2 mål på 8 skott så kastades Markström in i hetluften på allvar. 

 

12.48 in i den andra perioden fick Jacob släppa en puck förbi sig. Målet gjordes av den för tillfället heta Devils forwarden Brian Rolston i PP. Dryga fyra minuter senare utökade NJ ledningen återigen i powerplay, denna gången genom Patrik Elias. Markström höll tätt hela tredje perioden, dock fick New Jersey släppa in ytterligare ett mål när man plockat ut Markström i ett försök att komma ikapp.

 



Highlights.




Mats Zuccarello avgör ytterligare en match.

 

Mats Zuccarello satte inatt sin tredje straff på tre försök, grymt!


Matchen mot Atlanta slutade 2-2 efter full tid. Och i den tredje straffomgången klev norrmannen fram och avgjorde, återigen. 

 

 


Äntligen islossning för The Great 8.

 

Alexander Ovechkin nätade inatt tre gånger för sitt Washington i vinstmatchen mot Toronto. Bäckström assisterade till två av målen.

 

Hattricket mot Toronto var Ovies första match sedan den 30 Oktober som han gjorde fler än ett mål i en match. Ovechkins säsong har annars varit långt ifrån godkänd. Han ligger just nu på nionde plats i NHLs poängliga, femton poäng efter Stamkos och skadade Crosby.


Saku Koivu får ett varmt välkomnande av sina tidigare fans.

 

Stort! Som de flesta vet fick Koivu ett liknande mottagande 02 när han comebackade efter cancer.

 

 

 

 

Med 3 stars selection + inledningen.




Foppa tillbaka i Denver.

 

Rykten på twitter florerade inatt om att Peter "The great" Forsberg satt på ett plan påväg till Colorado. Detta har alldeles för någon minut sedan via ett pressmeddelande från Avs.

- Jag behöver se var jag står fysiskt, och att träna med NHL-spelare är bästa sättet att göra det på, säger Forsberg i pressmeddelandet.


Jag har en känsla av att detta är Foppas absolut sista chans att spela på toppnivå, men jag har en ännu starkare känsla av att foten kommer att hålla denna gången. Eller är det bara som så att jag verkligen unnar honom det så extremt mycket? Både och skulle jag påstå. Vid klockan 16 imorgon svensk tid är han i alla fall ute på den isen som han har spenderat mest NHL tid på.

 

Det här är riktigt stort, även om det till en början bara handlar om ett par träningspass med Avs så har han på oerhört kort tid hamnat i topplistan över trender worldwide på twitter, detta är ett hett samtalsämne just nu. Och att dessutom Matt Duchene skriver såhär på sin twitter: "So excited to skate with one of my boyhood idols, Peter Forsberg. One of the most surreal things ever." gör ju grejen ännu värre.

 

Nu låter jag fantasierna glida iväg helt otroligt mycket. Men tänk, tänk om man skulle få se Peter återigen skrinna in på Pepsi centers is under en match, som den kung han är. Mäktigt var ordet!

 

Notera även att han INTE har skrivit något sorts kontrakt med Colorado. Foppas agent ringde upp Avs för ett par dagar sedan och hörde om möjlighetens fanns att komma över för att träna. Ingenting mer alltså, för tillfället.

 


Passar det inte alldeles utmärkt att slänga in denna videon också?



Ytterligare tre stycken Leksingar på landslaguppdrag.

 

Igår skrev jag att två stycken leksingar hade blivit uttagna till småkronorna. Keepern Marcus Hellgren Smed ska lira med U17 och J20s poängkung, 94an Filip Forsberg ska lira U18 ishockey.


Idag släpptes även U16 och U19 trupperna som även de ska spela fyrnationsturnering i början av februari. Team 16 åker iväg till Finland och lirar mot de gamla vanliga lagen i en fyrnationsturnering. Dvs, Finland, Ryssland och Tjeckien. I truppen har en leksing tagit plats, nämligen forwarden Jacob de la Rose. Dessutom kommer ingen mindre än Oliver Ekman-Larssons bror Kevin åka med. Han spelar för närvarande i Tingsryd J18 men är till nästa säsong klar för Leksands J18 lag. På 16 matcher denna säsong har Kevin gjort 2+11 vilket gör att han parkerar på en femte plats i den interna poängligan, ska bli intressant att se vad han kan göra. Även gamla LIF stjärnan Robert Burakovsky har släkt med i laget, hans son André som spelar för Malmö.

 


U16 Truppen


Målvakter

William Silwerfeldt Öhman, Björklöven
Viktor Scherrieble, Färjestad

Backar
Amil Kurpic, Rögle
Kevin Ekman Larsson, Tingsryd
Robert Hägg, Tierp
Gustav Backström, Guldsmedshyttan
Julius Bergman, Karlskrona
Wilhelm Westlund, Färjestad
Daniel Norbe, Växjö

 

Forwards.


Rasmus Fyrpihl, Örebro
Markus Näslund, HV71
André Burakowsky, Malmö
Tobias Liljendahl, Djurgården
Oscar Bergkvist, Haninge
Alexander Henriksson, Skövde
Fabian Gunnarsson, Färjestad
Adam Brodecki, SDE
Jacob de la Rose, Leksand
Leon Bristedt, Nacka
William Garpenlöv, Djurgården
Elias Edström, Skellefteå
Filip Haara, Asplöven

 


 

 

Team 19 representeras också av en leksing, A-lagsspelaren Patrik Norén. Han får sällskap av sex stycken 92:or som representerade under JVM i början av året. Dock är inte Adam Larsson tillgänglig för spel.

 

U19 truppen.

1. Jonas Gunnarsson, HV71
30. Johan Gustafsson, Västerås

2. Johan Alm, Skellefteå
4. Victor Berglind, Brynäs
6. Petter Granberg, Skellefteå
7. Fredrik Claesson, Djurgården
9. John Klingberg, Frölunda
12. Patrik Nemeth, AIK
26. Patrik Norén, Leksand

10. Johan Larsson, Brynäs
13. Johan Sundström, Frölunda
14. Max Friberg, Skövde
15. Mattias Granlund, Skellefteå
16. Anton Byström, Modo
17. Victor Jigmalm, Linköping
18. Daniel Mannberg, Luleå
19. Joakim Nordström, AIK
20. Sebastian Ottosson, Linköping
22. Erik Thorell, Sundsvall
23. Ludvig Rensfeldt, Brynäs
24. Pathrik Westerholm, Malmö
27. Ponthus Westerholm, Malmö

 

 

LÄS ÄVEN: Team 17 & Team 18 trupperna.


Check this out! Jamie Benn med en foppastraff.


Check this out! Dokumentär om det nya Edmonton Oilers.

 

Fyra avsnitt hittills av "Oil change" är släppta och ni kan se det första här.


Del 1.


 






 

 






CHL prospects 2011, Team Orr vs. Team Cherry.

 

Den artonde till nittonde Januari var det dags för de årliga CHL prospects dagarna, tisdagen med skills competition och matchdag dagen därpå. Där fyrtio av de prospects som troligtvis kommer att gå högt upp i årets draft, var utvalda av 30 stycken NHL GMs. Tretton spelare från OHL, tretton från WHL & nio stycken ifrån QMJHL.


Matchen mellan Team Orr och Team Cherry spelades igår, onsdag. Matchen vanns av Team Orr där kedjan med Baertschi-Nugent-Hopkins-Phillips stod för två mål och fem assist. Nugent-Hopkins som är topp 3 rankad inför draften var kapten i Team Orr stod för två assist och blev även utsedd till MVP i matchen. Nugent-Hopkins tillsammans med Sean Cotourier var de som var högst rankade inför matchen, båda bar även ett "C" för varsitt lag. 

 

Kitchener Rangers kapten, den topprankade svensken Gabriel Landeskog kom inte till spel på grund utav den fotskada han ådrog sig under JVM turneringen. Vilket såklart inte var särskilt bra för honom. Desto bättre är att han väntas vara tillbaka i spel nästa vecka.

 


Highlights. Team Orr 7 - Team Cherry 1.



 

 

*****

 

Som sagt gick även en Skills competition av stapeln med följande resultat:

 


Snabbast skridskoåkare

Daniel Catenacci, Sault Ste. Marie, 14.017 sekunder.

 

Hårdaste skottet

Myles Bell, Regina Pats, 98.4 mph


Träffsäkerhet

Matthew Puempel, Peterborough Petes, 4 träffar på 5 skott.


Showdown breakaway

Tomas Jurco, Saint John Sea Dogs.

 

Tomas Jurco 1.

 

 

Tomas Jurco 2.




Team-17 & Team-18 trupperna.

Foto: hockeyligan.se

 

Idag släpptes både U17 och U18 trupperna.


Team-17 under Anders Erikséns ledning ska åka till Ryssland under nästa landslagsuppehåll för att lira en turnerning.

 

Uttagna i truppen är:

Marcus Hellgren Smed, Leksand
Marcus Högberg, Linköping

Linus Arnesson, Djurgården 
Christian Djoos, Brynäs
Ludwig Byström, Modo
Anton Lindholm, Skellefteå
Jesper Pettersson, Linköping
Anton Cederholm, Rögle
Hampus Lindholm, Rögle

Gustav Rydahl, Färjestad 
Fredric Anderberg, Djurgården
Tobias Törnkvist, Rögle
Sebastian Collberg, Frölunda
Anton Brehmer, Linköping
Nick Sörensen, Rögle
Lucas Wallmark, Skellefteå
Filip Sandberg, HV71
Elias Lindholm, Brynäs
Erik Karlsson, Frölunda
Marcus Fornell, Linköping
Dennis Nordström, AIK
Emil Wrenman, Skellefteå

 

 

 

******

 

Även U18 drar iväg utomlands. Rickard Grönborgs killar åker till Tjeckien för att spela en fyrnationsturnering den nionde till trettonde februari. I truppen har man med sig två stycken underåriga, Leksands Filip Forsberg och Brynäs keeper Oscar Dansk. Båda född 94.

 

Truppen:

1. Oscar Dansk, Brynäs 
30. Niklas Lundström, AIK

Backar:
2. Jonas Brodin, Färjestad
3. Rasmus Bengtsson, Rögle
4. Albin Blomqvist, Linköping
6. Kalle Johansson, Brynäs
8. Jonatan Nielsen, Linköping
9. Mikael Wikstrand, Mora
19. Oscar Klefbom, Färjestad

Forward:
11. Gustav Björklund, Västerås
12. Filip Forsberg, Leksand
13. Viktor Arvidsson, Skellefteå
14. Jeremy Boyce Rotevall, Timrå
15. Ludwig Blomstrand, Djurgården
16. Joachim Nermark, Linköping
17. William Karlsson, Västerås
18. Victor Rask, Leksand
20. David Lillieström Karlsson, AIK
21. Mika Zibanejad, Djurgården
22. Sam Marklund, Skellefteå
23. Pontus Åberg, Djurgården
28. Linus Fröberg, Brynäs

 

 

Trupperna är saxade från hockeysverige.se.


Bengtsberg till Danmark.

Foto: hockeypictures.se


I samband med att Växjö värvade Karol Krizan blev Bengtsberg överflödig. Han fortsätter nu säsongen i Rödovre som parkerar fem poäng ifrån jumboplatsen i den danska högstaligan.

 

Christoffer Bengtsberg som värvades från Troja/Ljungby inför säsongen stod 15 matcher från start och räddade 341 av de 379 puckarna han fick på sig. Vilket innebar en räddningsprocent på 89,97.

 

LÄS ÄVEN:

30/12-10 Karol Krizan till VLH?


NHL: Tacklingar, räddningar & mål samlade.

 

 

 


NHL: Veckans tyngsta tacklingar.

 

 

 


NHL: Veckans svettigaste räddningar.

 

 

 


NHL: Veckans snyggaste mål.

 

 

 


Lidas får kaptena även i All star matchen.

 

Niclas Lidström är inne på sin femte raka säsong som lagkapten i Detroit Red Wings, lägg där till att han bar "C" under förra OS turneringen också.

 

Lidström har tillsammans med Carolinas kapten Eric Staal valts ut av de övriga All star lirarna för att ta kaptensrollerna i matchen. Eric är den äldste av de fyra bröderna Staal, varav tre stycken är ordinarie med viktiga roller för sina lag. Näst äldste brodern, backen Marc är också han uttagen i All star matchen. Till sin hjälp får de

 

Fyrtioårige Nicklas Lidström valdes alltså föga överraskande ut till att vara en av de två kaptenerna som ska drafta ihop ett eget lag nu till helgen. Han är rutinerad som få med sina 19 NHL säsonger, sex Norris Trophys 4 Stanley Cup titlar, och ja.. Listan kan göras lång. Han själv är exalterad över uppgiften.

- Med tanke på alla stora spelare som är med är det en stor ära att väljas som kapten för den här säsongens All Star Game. Jag ser verkligen fram emot helgens alla händelser och är väldigt upprymd över att få vara del av draften som bestämmer laguppställningarna, säger Lidström i pressmeddelandet från NHL.

 

All star helgen går av stapeln 28-30 Januari. Första dagen blir det NHL All-Star Player Fantasy Draft. Den 29e får vi se Oliver Ekman-Larsson tävla i Superskills competition mot 11 andra rookies och hela helgen avslutas den Söndag den 30e med All star matchen.

 

****

 

På tal om kaptener så fyller "Kaptenernas kapten", Mark Messier 50 år idag. Messier var lagkapten under 15 av sina 16 sista år i NHL plus fyra stycken som vicekapten i Oilers. Vilket i och för sig inte var ett dugg konstigt eftersom han hade Wayne Gretzky i laget. Gretzky vann NHLs poängliga i överlägsen stil gång på gång.


Oliver Ekman-Larsson spräckte målnollan.

 

Viasats Niklas Holmgrens (?) intervju med svenska juniorbacken Oliver Ekman-Larsson rullades i den första periodpausen. Där frågade Niklas när Olivers första mål skulle komma. Som svar fick han:

- Det kommer när det kommer.


I intervjun berättade Oliver att han trivs bra i Phoenix, med lagkamraterna, hockeyn och allt som spelar in. Han tyckte även att det var en ganska stor anpassning att gå till öknen och spela för Phoenix från att ha lirat i hockeystäder som Tingsryd och Leksand. Phoenix har till exempel ett snitt på dryga 10 000 personer per match.

 

Anledningen till att OEL varit nere och spelat AHL ishockey var att coacherna villle att han skulle vänja och lära sig den Nordamerikanska hockeyn och även tuffa till sig lite, främst i situationerna runt mål.

 

Nu har han spelat sammanlagt 30 NHL matcher, med ett mål och nio ass som facit. Faktum är dock att Oliver har gått 1+2 på de tre senaste matcherna, tre raka poängmatcher alltså.

 

Oliver hängde dit 2-3 pucken på ett direktskott efter att han blivit framspelad av Lauri Korpikosk 12 minuter in i den sista perioden och skapade lite spänning i matchen eftersom Yotes spelade upp sig avsevärt i samband med målet. San Jose veteranen Joe Thornton ville dock annorlunda och punkterade matchen med sitt 4-2 mål i tom kasse med endast 49 sekunder kvar att spela.

 


Phoenix Coyotes- San Jose Sharks 2-4.




Conny Strömberg tillbaka i Örebro.

 

Hockeykanalen avslöjar nu på kvällningen att Conny Strömberg återigen ska spela för Örebro.


Strömberg fick kicken efter att ha spenderat en natt i fyllecell och även redan tidigare haft problem med alkoholen. Örebro hade varnat Strömberg flertalet gånger att om något skulle inträffa skulle han få kicken. Det var just det som hände.

 

Örebro har utan Conny endast mäktat med 10 poäng på sina sju (21 maxpoäng) Conny-lösa matcher. Dessutom en målskillnad på 10-16. Kontraktet gäller säsongen ut.

 

LÄS ÄVEN:

01/05-11 Conny i ny fylleskandal &

01/15-11 Conny Strömberg fortfarande mållös.


Bruins krossade Carolina.

 

Huvudrollshavarna i denna matchen var dels keepern Tim Thomas som höll nollan för sjunde gången denna säsong och Zdeno Chara som stänkte in tre puckar.


"Big Z" gjorde NHL karriärens första hattrick, efter 13 säsonger.På de senaste 10 matcherna kommit igång med målproduktionen, sex av hans tio mål har tillkommit under den perioden. Han tar nu på allvar upp jakten på si andra Norris Trophy.

 

- Det känns skönt att äntligen kunna säga att jag har gjort ett hattric. Jag klarade det, sade Chara med ett brett leende.

 

 


TSN's topp 60 mock draft på gång.

 

Bob McKenzie skriver på twitter att TSN kommer att släppa deras mid-season topp 60 ranking inför draften ska komma 7.30 pm ET.


Om jag har räknat rätt (liten chans) ska den alltså släppas 1.30 svensk tid, möjligtvis 05.00, på www.tsn.ca. Den rankingen är baserad på undersökningar och intervjuer med scouter. Intressant att se hur Adam Larsson och Gabbe Landeskog ligger till, en topp tre placering för båda två känns rimligt i alla fall. Med Ryan Nugent-Hopkins och Sean Couturier som närmsta utmanare.


New Jersey tog viktig seger i bottenmöte.

 

Ikväll möttes de båda bottenlagen Devils och Islanders i ett viktigt möte i den östra divisionen. En av tre tidiga matcher denna kväll.


New Jersey som har kommit igång ordentligt de senaste matcherna tog sin tredje seger på de fyra senaste matcherna, det är ett säsongsbästa för laget. Och dessutom har de gjort 18 mål på de matcherna, vilket ger ett snitt på 4,5 mål per match att jämföras med de 1,9 målen de gjort i snitt tidigare under säsongen. 

 

I segern var Mattias Tedenby i allra högsta grad inblandad. Han stod för assisten till 1-0 målet och satte dessutom själv 3-0 målet tidigt i den andra perioden. Kvällen toppades med att Tedenby blev utsedd till matchens första stjärna.

 

 


Selänne passerar 1300 poäng.

 

Inatt satte Teemu Selänne mål nummer 619 & 620 i NHL. Vilket betydde att den rutinerade finnen tog klivet över 1300 poängsstrecket, med sina 1301 p. Han är fjärde bästa Europé på listan, efter Jaromir Jagr (Plats 9, 1273 matcher 1599 poäng) , Jari Kurri (19, 1251m, 1399p) och Mats Sundin (26, 1346m, 1349p). Närmaste svensk på listan är Nicklas Lidström som ligger på 57nde med sina 1088 poäng på 1457 matcher. Han är för övrigt sjätte poängbästa backen i NHL's historia.

 

Se det här:



Bruins krossade Carolina.

 

Huvudrollshavarna i denna matchen var dels keepern Tim Thomas som höll nollan för sjunde gången denna säsong och Zdeno Chara som stänkte in tre puckar.


"Big Z" gjorde NHL karriärens första hattrick, efter 13 säsonger.På de senaste 10 matcherna kommit igång med målproduktionen, sex av hans tio mål har tillkommit under den perioden. Han tar nu på allvar upp jakten på si andra Norris Trophy.

 

- Det känns skönt att äntligen kunna säga att jag har gjort ett hattric. Jag klarade det, sade Chara med ett brett leende.

 

 


Björklöven släpper tryoutare.

Foto: Bjorkloven.com

 

Med 3+2 på sju matcher (3 i Div 1 och 2 i Allettan) och en herrans massa slit har Mason Graddock varit en av Lövens mest framträdande forwards. Graddock har haft två try-out-perioder, man förlängde alltså en gång ganska omgående, men efter det har Graddock mest spelat i tredje- och fjärdekedjan, IFB väljer i och med detta att inte förlänga kontraktet ytterligare med den kortväxte wingern. Att Graddock även har varit skadebenägen under tiden i klubben har spelat en stor roll i beslutet.

- Tyvärr har Mason haft en del otur med skador under sin tryout och därför inte kommit upp i den nivå vi hoppats på. Med rådande konkurrens på forwardssidan känner vi därför att det är bättre att gå skilda vägar, säger tränaren/sportchefen Jens Hellgren.

 

Den 24-årige amerikanen kom närmast från Utah Grizzlys i ECHL men spelade förra säsongen division 1-hockey med Arboga. Han noterades där för 31 poäng på 40 matcher. Det återstår att se vart han tar vägen härnäst.


NHL Plays of the night, 16/01.

 

 

 


Leksands IF satsar på Webbtv-program, Studio 19.

 

 


Nattens NHL.


Ett hattrick och elva svenskpoäng är vad denna natten hade att bjuda på.



Snabb recap av matcherna:

 




New York Islanders - Buffalo Sabres 5-3.


Går på det bästa först. Islanders first pick 2009 John Tavares gjorde ikväll ett äkta hattrick i segermatchen mot Buffalo Sabres. Tavares gjorde 1-1, 2-1 & 3-1 inom loppet av sex minuter i den andra perioden. Islanders vann tillslut med 5-3.

 

 

 

 

Montreal Canadiens - New York Rangers 3-2.


Mats Zucarello Aasen satte ett tröstmål mot Habs.

 

 

 

 

Toronto Maple Leafs - Calgary 2-1.


Vetereranen Olli Jokinen sänkte Toronto genom att måla i fjärde straffrundan.

 

 

 

 

 

Phoenix - Anaheim 5-2



Oliver Ekman-Larsson med ännu en assistpoäng. Den andra på två dagar.

 

 

 

 

Dallas - Atlanta 6-1.


Både Enström och Loui Eriksson fortsätter producera poäng. Inatt stod de för varsin assist.

 

 

 



Boston - Pittsburgh 2-3.


I Sidney Crosbys frånvaro har den comebackande Jordan Staal klivit fram, han låg bakom två av Pens tre mål.

 

 

 

 

 

San José Sharks - St. Louis Blues 4-2.


Alexander Steen och Patrik Berglund hade varsin assist till STL's 2-2 mål i slutet av den andra perioden.

 

 


Check this out! Kung Henrik lackar efter pååkning.

 

- Det var en hel del grejer som hände. Jag tyckte inte att han försökte stanna innan han körde på mig. Jag tappade fattningen. Det händer ibland. Det är svårt att hålla sig lugn i den här arenan, säger Henrik Lundqvist om händelsen till Newsday.

 

 


Conny Strömberg fortfarande mållös.

 

Trots att Asplöven har gjort 17 mål på sina inledande 3 matcher i Allettan Norra har Conny Strömberg inte hittat nätet än.


Förra årets poängkung Conny Strömberg fick förra veckan sparken från sin klubb Örebro efter att återigen ha hamnat i en fylleskandal. Örebros starke man Mikael Fahlander tog på sig rollen som Strömbergs agent. Asplöven och Örebro har haft en liten kärlekshistoria sedan Örebro tog steget upp i Hockeyallsvenskan för två säsonger sedan med stor hjälp av just Asplöven som vann sin sista match. Det är en stor anledning till att Conny är just där och spelar,  day-to-day så att säga.

 

I Asplöven finns även förre landslagsliraren Jonte Hedström. Han har bildat förstakedja tillsammans med Strömberg och poängkungen Eric Przepiorka. För Hedström och den sistnämde har inledningen av Allettan varit helt godkänd rent poängmässigt. Przepiorka har gjort 5 mål och 3 ass på de inledande tre matcherna, Hedström har 2+3 medans Conny fortfarande står kvar på något svaga noll mål och 3 ass.


"Holmström blir borta en månad".

 

Det redan kraftigt decimerade Detroit Red Wings fick tre stycken nya käftsmällar i nattens match mot CBJ.


Reservkeepern Jimmy Howard fick ett skott rakt på knäskålen och han utgick redan i första perioden. Hans skada är day-to-day, men han kommer inte att spela i nästa match åtminstone. Eftersom den uttalade förstamålvakten Chris Osgood även han är skadad så kommer Red Wings att tvingas ställa tredjemålvakten 30 årige Joey MacDonald i kassen ikväll där man återigen möter Columbus, denna gången på hemmais i Joe Louis Arena.

 

Dessutom utgick svensken Tomas Holmström i den tredje perioden efter att han brutit handen. Holmström kommer att missa åtminstone 1 månads spel enligt coach Mike Babcock.

- Det är sådant som händer. Det går inte att undvika att bli skadad, det gäller att kämpa sig igenom dem. Han kommer att träffa handspecialisten imorgon. Vi förbereder oss på minst 4 veckor utan Holmström, sa Babcock till klubbens hemsida.

 

I och med dessa avbräck kallar Red Wings upp anfallaren och tillika Grand Rapids poängkung under säsongen, slovaken Tomas Tatar och andramålvakten (bakom MacDonald) Thomas McCollum.


Check this out! O'Donnell sänker Kane.

 

O'Donnells fina open ice på Evander Kane.

 


Check this out! St. Louis fina breakaway mål.

 


New York Islanders stänger av forward.

Foto: Christopher Pasatieri


Jon Sim sattes i måndags upp på Islanders waivers. Inget lag plockade upp honom på 48 timmar vilket betyder att Sim "klarade" waivers. 


I och med det ska Sim enligt reglerna spela för Islanders minor team, som är AHL klubben Bridgeport Sound Tigers Sim vägrade dock ansluta sig till AHL klubben, det var något som Islanders inte accepterade och stängde av honom.

 

Enligt källor var Sim en såkallad $125 waiver, det är den typ som spelarna blir satta på när de ska köpas ut eller lösas från kontraktet. För att kunna genomföra det måste han först placeras på unconditional waivers, där vilket NHL lag som helst kan komma och ta över kontraktet för spelaren i fråga. Om han "klarar" den också har han sagt att han vill till Schweiz för att spela ishockey.


Uppdatering 15/1 18.33: Det är nu klart att Sim's kontrakt är brutet. Han kommer att fortsätta säsongen i Fribourg-Gotterón.


Pettersson Wentzel inte klar för SSK än.

Foto: hockeypictures.se

 

Trots att flera medier har hävdat att PW kritat på för Tälje så kan jag rapportera att så är inte fallet.

– Nej, det är inget som är klart den här gången heller, säger PW till UNT.se

 

Diskussioner förs för närvarande mellan de båda parterna, och det kan visserligen bli klart när som helst. Under tiden fortsätter PW spela med Almtuna. Senast igår vaktade han kassen, i vinstmatchen mot Troja.

 

Södertälje ligger bäst till i jakten på PW som bland annat Timrå också är inblandad i. Kontraktet tror Fredrik själv kommer att skrivas imorgon eller på måndag.

– Just nu är Södertälje huvudspåret och det är på gång, säger JVM målvakten.

 

Uppdatering 15/1 18.39: PW SSK-klar för resten av säsongen.


Oliver Ekman-Larsson med poäng.

Foto: Coyotes.nhl.com

 

Ex Leksingen Ekman-Larsson gick som nummer sex i fjolårets draft, som näst bästa svensk. För bara tre säsonger sedan spelade Ekman-Larsson Div1 hockey med moderklubben Tingsryd. Sedan dess har resan gått otroligt fort. Han har hunnit med att vara assisterande lagkapten för Hockeyallsvenska vinnaren LIF och dessutom något överraskande hunnit delta i både JVM och Senior VM.

 

Oliver Ekman-Larsson som varit uppe i NHL och lirat med Phoenix Coyotes sedan strax före jul gjorde inatt sin åttonde passningspoäng. I vinstmatchen borta mot Toronto stod Oliver för framspelningen till Radim Vrbata i PP som innebar 1-0. Även svenskbekantingen Mads Bödker stod för en assist i matchen, till Lauri Korpikoskis 4-0 mål.

Oliver ska under nästa helg, all-star helgen, i SuperSkills tävlingen där 12 NHL rookies är utvalda varav två backar. Viasat kommer att sända allting.


Check this out! Fantastisk Leafs parodi.

Haha, lyricsen är underbara! Lyssna och njut.

 

 

 

För mer låtar, gå till: www.hockeygods.com


Almtuna fortsätter vinna.

Foto: hockeysnack.com


Almtuna IS tog ikväll sin fjortonde seger på de femton senaste matcherna.


Almtuna har gjort en rejäl klättring och har tagit sig över playoff strecket, nu parkerar man på en femteplats med lika många poäng som fyran Rögle och sexan Malmö (som dock har 3 matcher fler spelade). 


 

Kvällens matcher.

 

Växjö-Bofors 4-2 (2–1, 0–1, 2–0)
Första perioden: 1–0 (10.46) Johan Andersson (Erik Josefsson, Björn Karlsson), 1–1 (16.49) Fredrik Höggren (Adam Björklund) , 2–1 (19.59) Joshua Soares (Joakim Hillding, David Lundbohm).
Andra perioden: 2–2 (13.53) Peter Wennerström (Fredrik Höggren) spel fem mot fyra.
Tredje perioden: 3–2 (15.29) Tom Linder (Joakim Hillding, Anders Eriksson) spel fem mot fyra, 4–2 (18.18) Johan Andersson mål i tom kasse.
Skott: 32–29 (12–8, 7–12, 13–9).
Utv, Växjö: 4x2. Bofors: 3x2.
Domare: Ulf Rådbjer, Grödinge.
Publik: 2 316.

Örebro-Västerås 3-2 (1–1, 0–0, 1–1, 1–0)
Första perioden: 1–0 (6.52) Jon Palmebjörk (Andreas Frisk, Pär Edblom), 1–1 (8.29) Damien Fleury (Evan McGrath, Jonas Emmerdahl) spel fem mot fyra.
Tredje perioden: 2–1 (7.28) Jon Palmebjörk, 2–2 (11.43) Andreas Lindh (Jonas Emmerdahl, Evan McGrath).
Fjärde perioden: 3–2 (0.23) Alexander Deilert (Pär Edblom, Fredrik Orrsten) spel fem mot fyra.
Skott: 25–31 (7–8, 10–11, 7–12, 1–0).
Utv, Örebro: 5x2. Västerås 6x2.
Domare: Marcus Linde, Göteborg.
Publik: 2 811.

Troja/Ljungby-Almtuna 4-6 (0–2, 3–2, 1–2)
Första perioden: 0–1 (14.02) Andreas Paulsson (Rickard Rollin–Carlsson, Sami Ryhänen), 0–2 (15.25) Fredrik Abrahamsson (Henrik Petré, Kim Lennhammer).
Andra perioden: 1–2 (7.39) Niklas Karmhag (Andreas Sundin, Joel Johansson), 2–2 (10.44) Adam Miller (Andreas Sundin, Johan Linnander) spel fem mot fyra, 2–3 (12.11) Fredrik Abrahamsson (Jonas Westerling, Tobias Hage), 3–3 (16.09) Istvan Bartalis (Mattias Åkesson, Daniel Karlsson), 3–4 (18.06) Fredrik Vestberg (Magnus Eriksson, Robert Kimby) spel fem mot fyra.
Tredje perioden: 4–4 (8.29) Mikael Ahlén (Mattias Persson, Niklas Karmhag) spel fem mot fyra, 4–5 (9.08) Mark Hurtubise (Niklas Andersson, Jimmie Kraft), 4–6 (19.42) Joachim Gellerstedt mål i tom kasse.
Skott: 33–30 (6–15, 18–5, 9–10).
Utv, Troja/Ljungby: 3x2. Almtuna: 6x2.
Domare: David Bergman, Stockholm.
Publik: 1 235.

Rögle-Sundsvall 5-2

(0–1, 1–0, 4–1)
Första perioden: 0–1 (12.02) Magnus Häggström (Mikael Simons, Gustaf Thorell) spel fem mot fyra.
Andra perioden: 1–1 (17.32) Eric Himelfarb (Dennis Everberg, Adam Hobson) spel fem mot fyra.
Tredje perioden: 1–2 (5.55) Mikael Simons (Gustaf Thorell), 2–2 (7.24) Victor Bartley, 3–2 (14.16) Patrik Bergström (Adam Hobson) spel fem mot fyra, 4–2 (17.54) Carl Gustafsson (Christopher Liljewall, Ted Brithén), 5–2 (19.27) Christopher Liljewall (Carl Gustafsson).
Skott: 39–24 (13–9, 10–3, 16–12).
Utv, Rögle: 2x2, 1x10. Sundsvall: 4x2.
Domare: Mikael Sjöqvist, Karlstad.
Publik: 2 673.

Mora-Tingsryd 5-2 (0–1, 5–0, 0–1)
Första perioden: 0–1 (16.01) Teemu Elomo (Jari Kauppila, Robin Jacobsson).
Andra perioden: 1–1 (1.44) Tony Lagerström (Mikael Zettergren, Lars Johansson) spel fyra mot fem, 2–1 (3.46) Mikael Zettergren (Robin Gartner, Martin Johansson) spel fem mot tre, 3–1 (5.34) Marco Tuokko (Dan Iliakis, Viktor Amnér) spel fem mot fyra, 4–1 (14.20) Mikael Zettergren (Martin Johansson, Mattias Beck), 5–1 (17.24) Alexander Hilmerson (Martin Johansson, Jens Jakobs).
Tredje perioden: 5–2 (6.20) Henrik Thegel (Markus Molin, Olof Einarsson).
Skott: 30–30 (12–8, 13–7, 5–15).
Utv, Mora: 3x2. Tingsryd: 4x2.
Domare: Linus Öhlund, Älvsbyn.
Publik: 1 623.


Ny storsatsning i Malmö, eller tackar styrelsen nej?

 

Hockeyn i Malmö har gått kräftgång deras andra säsong i Allsvenskan efter de åkt ur ES 06/07. Förra säsongen blev man utslagna i Playoff 2 mot sensationslaget Almtuna (2-1, 1-4, 2-5).


Även publiktillströmmningen har varit dålig under de senaste säsongerna. Detta har gått hand i hand med det sportsliga. Enda undantaget är den lilla babyhawks period som man hade. Sedan den nya arenan invigdes i November 08 har Malmö ett snitt på 5345, kapaciteten är 13 700. Publikrekordet ligger på 13 247 och det kom i premiärmatchen mot Leksand som vanns med 2-1. I år har man dock bara haft 4529 i snitt och totalt 95125 personer har besökt de 21 hemmamatcherna.

 

Frågan är nu om inte de kan få fart på publiken efter att miljardären Hugo Stenbeck (har tidigare varit i LHC, var bla. han som stod för Hlavac och Hlinka värvningarna) som kommer ifrån en mycket framgångsrik familj, och föredetta storsponsorn Percy Nilsson har gått ut med att de vill pumpa in massa pengar i Malmö för att handplocka in NHL lirare som ska ta Malmö så långt som möjligt.

 

Däremot dementeras detta av sportchefen Christian Rasmusson.

- Vi kommer fortsätta satsa på våra unga lovande juniorer som vi har i klubben nu och det är ingen tvekan om saken. Det har vi snackat med dom om idag. Det gäller, säger Rasmusson till mrmadhawk.se



Finne till Luleå på try-out.

Foto: Eliteprospects.com


Luleå hockey tar in den stora finska forwarden Vili Sopanen på ett tvåveckors tryout-kontrakt, till att börja med.

- Han är i en bra ålder, har bra talangkvaliteter och utvecklingsmöjligheter. Därför känns det väldigt offensivt av honom att godta en tryoutmöjlighet så att vi kan testa honom i vår hemmiljö, säger sportchefen Lars "Osten" Bergström till hemsidan.


Sopanen kommer närmast ifrån en säsong i JYP, som toppar SM-Liiga tabellen med god marginal ner till tvåan och trean. JYP har bland annat svenskbekantingar som Jussi Makkonen (9 matcher med Frölunda 09/10) , forne Linköping och Malmö backen Jyrki Välivaara & Kalle Koskinen i truppen. Anledningen till att Sopanen ville bort från klubbe var att han inte fick en så stor roll i laget som han hade hoppats på. Istället har det mest blivit tredje- och fjärdelina spel.


Han är en stor, 1.92 cm, spelare som inte är den snabbaste på grillorna, men detta väger han upp genom att vara formidabel spelare med puck, han har fina händer. Defensiven är dock inte hans starka sida. Det kan till viss del bero på att han inte är så fysisk som han borde vara med tanke på sin storlek.

 

Tror att Luleå har hittats precis vad man letar efter. Måste kännas lite skönt att för en gångs skull få lite tyngd i anfallsspelet. Faktum är att den näst längsta Luleåforwarden "bara" är 1.85



Modo upp på slutspelsplats.

 

I och med kvällens kross hemma mot Brynäs tog Modo klivet från nionde till sjundeplats.


Modo har fått ett ordentligt lyft sedan de fyra nytillskotten kom till klubben. Lubos Bartecko och Ladislav Nagy har gjort 8 poäng vardera under sina 8 matcher. Backförvärven Anders Eriksson och hemvändaren Hannu Pikkarainen har även de producerat framåt, Eriksson har stått för 1+4 och Pikkarainen 1+5. Under dessa åtta matcher med lirarna i truppen har Modo en rad på 5-1-2. Man har alltså tagit 5 av sina totalt 13 trepoängare på så kort tid. Snacka om självförtroendeboost. 

 

Alla dessa killar fanns med i poängprotokollet efter dagens match som vanns med 6-1. Nagy gick 1+1, Bartecko 0+1, Pikkarainen 1+1 och Anders Eriksson 0+1.

 

 


 

Övriga matcher idag:


Timrå - SSK 2-3 (0 - 0, 1 - 1, 1 - 2)

Djurgården - Linköping 1-0 (0 - 0, 0 - 0, 1 - 0)

 

 

 


Galen avslutning uppe i Skellefteå.

 

När SAIK gjorde 4-3 genom formstarke Ottawa draftade backen David Rundblad, som för övrigt gjorde 1+2 i matchen, med 41 sekunder kvar av matchen trodde nog de flesta att matchen var över.


...Men icke. Veteranerna klev istället fram för Frölunda och med endast 4 sekunder kvar av ordinarie matchtid tryckte den evigt unge Niklas Andersson in 4-4 pucken assisterad av Tomi Kallio och kapten Joel Lundqvist. Målet var mycket viktigt för Frölundas del eftersom det är en tät strid i botten, det skiljer nämligen 6 poäng mellan slutspelsplats och jumbon.

 

Matchen gick därmed till förlängning där avgörandet kom efter 3.44 då Elitseriens poängkung Jocke Lindström stänkte dit pucken assisterad av kvällens kung Mikko Lehtonen (2+2) och store backen Ivan Majesky. Segern innebar att Skellefteå gled iväg en liten bit ifrån de jagande lagen. Man har nu 3 pinnar ner till Luleå som dessutom har en match mer spelad, fyra till FBK, och fem till Linköping som även de har noterats för en match mer.

 


Leksand kickar Alcén.

Foto: leksandsif.se


LIF meddelande idag att man låter den forne juniorstjärnan Johan Alcén gå.

- Vi känner att vi har andra spelare som kan gå in i den rollen vi hade avsett för Johan Alcén vilket gör att Johan inte finns med i våra framtidsplaner, säger Tommy Salo i pressmeddelandet.

 

Johan Alcén har under åren som junior spelat i samtliga juniorlandslag och noterats för totalt 41 landskamper. Säsongen 06/07 vann han interna poängligan i Brynäs J20 då han på 26 matcher gjorde 17 mål och 29 assist och hade överlägset bäst poängsnitt bland alla juniorer. Han debuterade som 17-åring i Brynäs a-lag och har sedan dess spelat 176 elitseriematcher och gjort 7 mål och 13 assist.

 

22 årige Johan Alcéns främsta merit är JVM silvret från 2008, där han hade en assistpoäng i finalen till 2-1 målet. Alcén som ansågs vara en talang i unga dagar har haft ett par tuffa år som senior, i Brynäs, Rögle och nu senast Leksand. Alcén hann med 4+7 på 31 matcher i Leksandströjan.

 

Återstår att se vart han tar vägen härnäst.

// Last edit : 15/11/2010 18:00

// IMPORTANT : Stop using useless launch options settings (such as -high -dxlevel -heapsize etc...) !!
// Only usefull commands are : -console -refresh (Put here which hertz you want)
// If you want to set dxlevel, use this :
// http://regnam.fr/set_dxlevel_81.zip
// http://regnam.fr/set_dxlevel_95.zip


// _______________
// | CL_ |
// ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

cl_detail_avoid_force "0"
cl_detail_avoid_radius "0"
cl_detail_avoid_recover_speed "0"
cl_detail_max_sway "0"
cl_clearhinthistory "1"
cl_debugrumble "0"
cl_detaildist "0"
cl_detailfade "400"
cl_drawmonitors "0"
cl_ejectbrass "0"
cl_forcepreload "1"
cl_phys_props_enable "0"
cl_phys_props_max "0"
cl_playerspraydisable "1"
cl_ragdoll_collide "0"
cl_ragdoll_physics_enable "0"
cl_rumblescale "0"
cl_show_splashes "0"
cl_showhelp "0"
cl_showpluginmessages "0"
cl_downloadfilter "all"
cl_nowinpanel "1"
cl_disablehtmlmotd "1"
cl_autohelp "0"
cl_hudhint_sound "0"
cl_disablefreezecam "1"
cl_show_achievement_popups "0"
cl_burninggibs "0"

setinfo zb_wantautocashcalling 1


// _______________
// | GIBS |
// ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

violence_ablood "1"
violence_agibs "1"
violence_hblood "1"
violence_hgibs "1"

// _______________
// | MAT |
// ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

mat_alphacoverage "0"
mat_autoexposure_max "0"
mat_autoexposure_min "0"
mat_bloom_scalefactor_scalar "0"
mat_bloomscale "0"
mat_bufferprimitives "0"
mat_bumpmap "0"
mat_clipz "1"
mat_compressedtextures "1"
mat_debugdepthval "128"
mat_debugdepthvalmax "256"
mat_diffuse "1"
mat_disable_bloom "1"
mat_disable_fancy_blending "1"
mat_disable_lightwarp "1"
mat_disable_ps_patch "1"
mat_envmapsize "0"
mat_envmaptgasize "0"
mat_fastspecular "1"
mat_filterlightmaps "0"
mat_filtertextures "1"
mat_forcehardwaresync "0"
mat_forcemanagedtextureintohardware "0"
mat_framebuffercopyoverlaysize "0"
mat_hdr_level "0"
mat_max_worldmesh_vertices "0"
mat_maxframelatency "0"
mat_mipmaptextures "1"
mat_non_hdr_bloom_scalefactor "0"
mat_parallaxmap "0"
mat_reducefillrate "1"
mat_shadowstate "0"
mat_software_aa_blur_one_pixel_lines "0"
mat_software_aa_strength "0"
mat_software_aa_strength_vgui "0"
mat_software_aa_tap_offset "0"
mat_softwarelighting "0"
mat_specular "0"
mat_use_compressed_hdr_textures "1"
mat_wateroverlaysize "0"
mat_debugdepthmode "0"
mat_debug_postprocessing_effects "0"
mat_force_ps_patch "0"
mat_reduceparticles "1"
mat_postprocess_x "0"
mat_postprocess_y "0"
mat_colcorrection_disableentities "0"
mat_excludetextures "1"
mat_levelflush "0"
mat_motion_blur_enabled "0"
mat_disablehwmorph "1"
mat_postprocessing_combine "1"



// _______________
// | MISC |
// ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

adsp_debug "0"
budget_show_history "0"
commentary "0"
flex_smooth "0"
func_break_max_pieces "0"
g_ragdoll_fadespeed "0"
g_ragdoll_lvfadespeed "0"
gl_clear "0"
jpeg_quality "100"
lod_transitiondist "0"
mp_decals "200"
muzzleflash_light "1"
overview_mode "1"
prop_active_gib_limit "0"
props_break_max_pieces "0"
showhitlocation "1"
sv_forcepreload "1"
weapon_showproficiency "1"
flex_rules "0"
blink_duration "0


// _______________
// | NET |
// ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯


rate "1048576"
cl_cmdrate "66"
cl_updaterate "66"
cl_interp_ratio "1"
cl_interp "0"
cl_lagcompensation "1"
cl_pred_optimize "2"
cl_predict "1"
cl_predictweapons "1"
cl_smooth "0"
cl_smoothtime "0"
cl_wpn_sway_interp "0"


// _______________
// | R_ |
// ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

r_3dsky "0"
r_PhysPropStaticLighting "0"
r_ambientboost "0"
r_ambientfactor "0"
r_ambientmin "0"
r_bloomtintb "0"
r_bloomtintexponent "0"
r_bloomtintg "0"
r_bloomtintr "0"
r_cheapwaterend "1"
r_cheapwaterstart "1"
r_decal_cullsize "15"
r_decals "200"
r_decalstaticprops "0"
r_dopixelvisibility "0"
r_drawbatchdecals "0"
r_drawdetailprops "0"
r_drawflecks "0"
r_drawmodeldecals "0"
r_dynamic "0"
r_eyes "0"
r_fastzreject "1"
r_flex "0"
r_forcewaterleaf "0"
r_hunkalloclightmaps "0"
r_lightaverage "0"
r_lightcache_zbuffercache "0"
r_maxdlights "0"
r_maxmodeldecal "0"
r_maxnewsamples "0"
r_maxsampledist "0"
r_minnewsamples "0"
r_occlusion "1"
r_propsmaxdist "0"
r_renderoverlayfragment "0"
r_ropetranslucent "0"
r_spray_lifetime "0"
r_staticprop_lod "3"
r_teeth "0"
r_waterdrawreflection "0"
r_waterdrawrefraction "0"
r_worldlights "0"
r_pixelfog "0"
r_eyegloss "0"
r_eyemove "0"
r_eyeshift_x "0"
r_eyeshift_y "0"
r_eyeshift_z "0"
r_eyesize "0"
r_drawspecificstaticprop "0"
r_flashlightdepthtexture "0"
r_flashlightrendermodels "0"
r_flashlightrenderworld "0"
r_visualizeproplightcaching "1"


// _______________
// | ROPES |
// ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

rope_averagelight "0"
rope_collide "0"
rope_smooth "0"
rope_smooth_enlarge "0"
rope_subdiv "0"
rope_wind_dist "0"
rope_rendersolid "0"
rope_smooth_maxalpha "0"
rope_smooth_maxalphawidth "0"
rope_smooth_minalpha "0"
rope_smooth_minwidth "0"

// _______________
// | SENS |
// ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

m_customaccel "0"
m_customaccel_exponent "1"
m_customaccel_max "0"
m_customaccel_scale "0.04"
m_filter "0"
m_mouseaccel1 "0"
m_mouseaccel2 "0"
m_pitch "0.022"
m_yaw "0.022"

// _______________
// | SOUND |
// ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

dsp_enhance_stereo "0"
dsp_slow_cpu "1"
dsp_spatial "40"
dsp_speaker "50"
dsp_volume "1"
dsp_water "14"
soundscape_flush "1"
snd_mixahead "0.05"

// ______________
// | CUSTOM |
// ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Äntligen dags för Lehner.

 

Svenske JVMkeepern Robin Lehner plockades under dagen återigen upp i Sens.


Denna gång kommer dock Lehner, som varit uppe och vänt i NHL ett par gånger tidigare, att få starta som förstamålvakt. I och med det blir Lehner historisk, eftersom han är den yngste i Ottawas historia som får vakta kassen.

 

– Jag tror att jag kommer att hålla nollan, sa Robin självsäkert till Sportbladet.


Ex Leksing i NHL slagsmål.

Francis Boullion vs. Wayne Simmonds




Även AHL har släppt All star lagen.

 

Johan Harju och Linus Omark ställs mot varandra, återigen.


LAGEN

Eastern Conference
x - spelare med kryss är inröstade som starters

Målvakter:
Braden Holtby, Hershey
Martin Jones, Manchester
x-Brad Thiessen, W-B/Scranton

Backar:
Erik Gustafsson, Adirondack
Steven Kampfer, Providence
John Moore, Springfield
x-Lawrence Nycholat, Hershey
Bryan Rodney, Charlotte
Drew Schiestel, Portland
Viatcheslav Voynov, Manchester
x-Mark Wotton, Bridgeport (C)

Forwards:
Luke Adam, Portland
Matt Anderson, Albany
Bobby Butler, Binghamton
x-Jonathan Cheechoo, Worcester
x-Andrew Gordon, Hershey
Johan Harju, Norfolk
Dustin Jeffrey, W-B/Scranton
x-Corey Locke, Binghamton
Kyle Palmieri, Syracuse
Rhett Rakhasani, Bridgeport
Jerome Samson, Charlotte
Jeremy Williams, Connecticut

Western Conference

Målvakter:
x-Jake Allen, Peoria
Mark Dekanich, Milwaukee
Curtis Sanford, Hamilton

Backar:
T.J. Brodie, Abbotsford
Brian Connelly, Rockford
Maxim Noreau, Houston
Nathan Oystrick, Peoria
x-Paul Postma, Chicago
Brendan Smith, Grand Rapids
x-Garrett Stafford, San Antonio
Clay Wilson, Rochester

Forwards:
Joey Crabb, Toronto
x-David Desharnais, Hamilton
x-Alexandre Giroux, Oklahoma City (C)
Linus Klasen, Milwaukee
Spencer Machacek, Chicago
Brett MacLean, San Antonio
x-Travis Morin, Texas
Linus Omark, Oklahoma City
Max Pacioretty, Hamilton
Michal Repik, Rochester
Sergei Shirokov, Manitoba
Ryan Stoa, Lake Erie

 

Fet text: Svenskar.

 

Laguppställningar saxade från hockeysverige.se


Derbydags.

 

Det är dags för säsongens fjärde Stockholms derby. Djurgården tar emot AIK i Globen .


I AIK debuterar nyförvärvet Richard Zednik. Han går rakt in i tredjekedjan bredvid landsmannen Rastislav Pavlikovsky och Rickard Gynge.

 

220 poliser är på plats, frågan är om de lyckas undvika slagsmål denna gången då? Tveksamt va. Däremot ska ett tjugotal av de efterspanade bråkstakarna från förra derbyt ha identifierats.


NHL's all star lag klara.

 

Årets upplaga av All Star Game skiljer sig något från de föregående åren, bland annat kommer ni väl ihåg att Eastern och Western conference spelarna lirade mot varandra? Och innan det spelade Nordamerikanerna mot de Europeiska lirarna.

 

I år har dock upplägget ändrats igen. Det kommer nämligen att finnas två lagkaptener i varje lag som tillsammans med sina assisterande väljer spelarna. Dessutom finns det en ny Superskills tävling där 12 rookies ska göra upp, där är tidigare Leksandsbacken Oliver Ekman-Larsson uttagen som enda svensk och endast en av två backar.

 

Målvakter
Jonas Hiller – Anaheim Ducks
Tim Thomas – Boston Bruins
Cam Ward – Carolina Hurricanes
Carey Price – Montreal Canadiens
Henrik Lundqvist – New York Rangers
Marc-Andre Fleury – Pittsburgh Penguins*

Backar:
Dustin Byfuglien – Atlanta Thrashers
Tobias Enström – Atlanta Thrashers
Zdeno Chara – Boston Bruins
Duncan Keith – Chicago Blackhawks*
Niklas Lidström – Detroit Red Wings
Brent Burns – Minnesota Wild
Shea Weber – Nashville Predators
Marc Staal – New York Rangers
Erik Karlsson – Ottawa Senators
Kris Letang – Pittsburgh Penguins*
Dan Boyle – San Jose Sharks
Mike Green – Washington Capitals

Forwards:
Corey Perry – Anaheim Ducks
Jarome Iginla – Calgary Flames
Eric Staal – Carolina Hurricanes
Patrick Kane – Chicago Blackhawks
Patrick Sharp – Chicago Blackhawks
Jonathan Toews – Chicago Blackhawks*
Matt Duchene – Colorado Avalanche
Rick Nash – Columbus Blue Jackets
Loui Eriksson – Dallas Stars
Brad Richards – Dallas Stars
Ales Hemsky – Edmonton Oilers
Anze Kopitar – Los Angeles Kings
Patrik Elias – New Jersey Devils
Claude Giroux – Philadelphia Flyers
Sidney Crosby – Pittsburgh Penguins*
Evgeni Malkin – Pittsburgh Penguins*
David Backes – St. Louis Blues
Steven Stamkos – Tampa Bay Lightning
Martin St. Louis – Tampa Bay Lightning
Phil Kessel – Toronto Maple Leafs
Ryan Kesler – Vancouver Canucks
Henrik Sedin – Vancouver Canucks
Daniel Sedin – Vancouver Canucks

Alexander Ovechkin – Washington Capitals

Rookies:
Cam Fowler – Anaheim Ducks
Tyler Seguin – Boston Bruins
Tyler Ennis – Buffalo Sabres
Jeff Skinner – Carolina Hurricanes
Kevin Shattenkirk – Colorado Avalanche
Jordan Eberle – Edmonton Oilers
Taylor Hall – Edmonton Oilers
Evgeny Dadonov – Florida Panthers
Michael Grabner – New York Islanders
Derek Stepan – New York Rangers
Oliver Ekman Larsson – Phoenix Coyotes
Logan Couture – San Jose Sharks

 

Fet text: Svenskar.

Med "*" efter namnet: Framröstade av fansen.


Gabriel Landeskog väntas gå tidigt i sommarens draft.

Kitchener Rangers svenske lagkapten Gabriel Landeskog är just nu topprankad av ansedda Central Scouting. Med topprankad menar jag att han rankas först av samtliga spelare inom den nordamerikanska juniorhockeyn som är tillgängliga för sommarens draft som går av stapeln den 24 och 25:e juni i Minnesota Wilds hemmaarena Xcel Energy Center i St.Paul. Landeskog toppar listan tätt före Drummondvilles Sean Couturier och Red Deer Rebels supertalang Ryan Nugent-Hopkins.

När scouterna tittar på folk utanför Nordamerika finner vi svenskt i topp även där i form av Skellefteå AIK:s Adam Larsson som väntas gå väldigt tidigt totalt. Hela sju av de tio första namnen på den internationella rankingen är svenskar.


Loui Eriksson fortsätter producera.

 

Dallas Stars svenske stjärna Loui Eriksson har nyligen gjort säsongens trettionde assist i hemmamatchen mot Minnesota, som Dallas leder med 2-0 efter en spelad period. Eriksson har nu en assistsvit på sju matcher, 1 mål och åtta ass har det blivit från Louis klubba. Assistsviten är NHLs längsta just nu.


24/7 Caps & Pens, sista avsnittet.

 

 

 


Lehner till AHL igen.

 

 

Ottawa Senators re-assignade alldeles nyss den svenska JVM målvakten Robin Lehner, till AHL.


Nittonårige Lehner kallades in till Sens direkt efter JVM eftersom backupkeepern Pascal Leclaire skadat sig. Lehner agerade reservmålvakt till Brian Elliott under två matcher, han åttonde och nionde match i NHL. Sens förlorade båda matcherna, 2-3 mot Chicago och 1-2 mot Tampa Bay.


Tingsryd förstärker ytterligare.

 

Julian Jakobsen, på bilden i SSK där han spelade två säsonger, har nu kritat på för bottenklubben i HA, Tingsryd AIF. Enligt mrmadhawk och nu även swehockey.se.


Tingryd har under säsongen har haft problem både defensivt och offensivt under sin första säsong i Allsvenskan på mycket länge. Men kanske kommer vändningen nu, åtminstone på forwardsfronten. För lite drygt en vecka sedan bekräftades det att SSK's floppförvärv Pekka Saarenheimo blivit utlånad till TAIF. Två stycken offensiva lirare med andra ord. Saarenheimo gjorde för så sent som för två säsonger sedan 43 pinnar på 58 spelade matcher.


De osportsliga målvakternas afton.

 

Andreas Hadelövs mindre fina filmning i bortamatchen mot Modo, som hans Skellefteå förlorade med 1-3

 

 

 

 

Även FBKs keeper Alexander Salak gjorde bort sig ikväll, här kan jag dock förstå varför Salak gör som han gör eftersom att pucken studsat mot FBK hela kvällen och man blev helt enkelt griniga.

 

För närvarande finns ingen video på Salaks matchstraff.


Modo fortsätter värva.

Denna gången handlar det om en ny målvaktstränare. Kontraktet är bara skrivet för januari ut, men sannolikheten är stor att kontraktet förlängs ytterligare.

- Vi tycker det är bäst att Ian får känna sig för och att vi får känna på varandra på det här sättet, säger Näslund till modohockey.se

 

Modos tidigare målvaktstränare fick kicken tidigare under säsongen då de båda målvakterna Toumas Tarkki och Nicklas Dahlberg var missnöjda över hur denne skötte sitt arbete. Den nye Ian Clark, har tidigare jobbat som rådgivare för målvakter i nio säsonger i NHL.


Utomhusmatch i Mexiko.

Mexikanska ishockeyförbundets ordförande Joaquin De La Garma säger att de har allt som behövs för att genomföra matchen utomhus inför 50.000 åskådare.


Rent spontant känner jag att det borde vara skapligt svårt att få till en bra is med tanke på klimatet i Mexiko?


Den provisoriska arenan är belägen på Plaza de la Constitucion, ett av världens största torg och där ska alltså Mexicos J20 lag ta emot Bulgariens motsvarighet. Torget är samlingsplatsen och festplatsen i hjärtat av staden Mexico City och för tre år sen började stadens myndigheter bygga en isbana för allmänheten som då tog ca 20.000 personer. Nu ökar dom alltså kapaciteten upp till 50.000 inför denna happening och tänk vad häftigt att få uppleva det på plats, kolla kvalitetsfylld (Nja, inte direkt va?) ishockey, utomhus i Mexico City, 50.000 sombreros och kortbyxor… Coolt!

Deltagande lag i D-JVM är förutom Mexico och Bulgarien Nordkorea Turkiet, New Zeeland, Serbien och Taiwan. De två bäst placerade lagen är direktkvalificerade till JVM:s tredjedivision nästa år. Matchen går av stapeln på söndag 9 januari 2011, med start 20:30 lokal tid. Vet ej hur möjligheterna att se matchen ser ut för oss här i Sverige.

Nu är det klart.



Dallas Stars tillkännagav för lite drygt tre timmar sedan att NJD's kapten Jamie Langenbrunner är klar för klubben. I utbyte mot Langenbrunner får New Jersey Dallas val i tredje rundan i draften 2011.

 

Dallas är just den klubb som Langenbrunner spelade sju säsonger för under slutet av 90, början av 2000-talet. Innan han trejdades till New Jersey tillsammans med Joe Nieuwendyk (som för övrigt är just Dallas GM och låg bakom denna trade) mot de båda jättarna Jason Arnott och Randy McKay och förstarundavalet i 2002 års draft.

 

Svenskklubben NJ ligger för närvarande totalsist i NHL, med bara 22 inspelade poäng på fyrtio matcher. Och dessutom ligger åtta pinnar efter närmaste lag som är New York Islanders. Efter Langenbrunner trejden behöver NJ dock fortfarande få bort cirka 3.6 miljoner dollar i löner och spelarbonusar för att hålla sig under NHLs lönetak.


Recap av nattens NHL matcher.

 

 


Hedbergs sköna räddning.

 

 


Omark har startat en ny trend?

 

Först gjorde Omark sin omdebatterade straff där han började med att snurra ett varv vid första pucktouchen (kan ses här), vilket gjorde endel Tampa spelare upprörda eftersom det tydligen var "respektlöst".

 

Någon vecka senare var det dags för Stamkos själv att även han försöka sig på en snurrstraff.

 

Och nu i nattens match mellan Toronto och St Louis satte även Mikhail Grabovski en liknande straff.

 


Topp 10 ögonblick JVM11.

 

 


Järnkaminernas 30 årsfirande.

Del 1.








Del 2.



Langenbrunner påväg bort.

 

 

 

Jamie Langenbrunner som har haft en kaptensroll i NJ de senaste fem säsonger, varav fyra som lagkapten. Och dessutom var cap i USAs OS silverlag från ifjol sägs nu vara nära att bli trejdad.

 

Enligt rykten som florerat bland några höjdare på twitter, bland annat TSNs Bob McKenzie, så har New Jersey Devils lagkapten Jamie Langenbrunner blivit tillfrågad av klubben att säga upp sin no trade klausul. Vilket innebär att Langenbrunner kommer att bli trejdad, om han nu går med på det. De lagen som ligger närmast till hands i så fall är nog, Dallas, St. Louis och möjligtvis även San José.




Stamkos kan också misslyckas.


Hannula klar för DIF.



Mika Hannula som har gått skadad sedan början av denna säsong då han drabbades av en skada som han har rehabiliterat på svensk mark, har nu skrivit på för Djurgården och stannar resten av säsongen.

 

Djurgårdens supporterklubb Järnkaminerna som firar 30 år just i dagens hemmamatch mot Timrå får därmed en mycket trevlig och uppskattad present då Hannula är klassad som en frälsare. Hannula ska i första hand ersätta Nils Ekman som för lite drygt en vecka sedan drabbades av en stroke.

 

Dagen till ära firar även veteranen Ottoson 600 matcher.

 

Uppdatering: DIF förlorade dock matchen med 2-3 efter förlängning. Timrå doldisen Linus Werneman stod för två mål.


Mitt All Star-lag, JVM.

 

Den officiella omröstningen gjordes i den andra periodpausen av nattens finalmatch mellan Kanada och Ryssland. Alltså före Rysslands vändning.

 

Det laget såg ut såhär:

Målvakt: Jack Campbell, USA.

Backar: Ryan Ellis, Kanada och Dmitrij Orlov, Ryssland.

Forwards: Brayden Schenn, Kanada, Ryan Johansen, Kanada och Jevgenij Kuznetsov, Ryssland.

 

Och de tre bästa spelarna blev:

 

Målvakt: Jack Campbell, USA

Back: Ryan Ellis, Kanada.

Forward: Brayden Schenn, Kanada.

 

Även jag har utsett ett favoritlag, med de spelarna jag tycker har stuckit ut mest genom turneringens gång.

 

Målvakt: Jack Campbell USA

 

Backar: Dmitiri Orlov, Ryssland & Erik Gudbranson, Kanada.

 

Forwards: Evgeny Kuznetsov, Ryssland, Ryan Johansen, Kanada, Vladimir Tarasenko, Ryssland.

 

MVP: Evgeny Kuznetsov, Ryssland.


Rysslands bragdmatch.

 

BUFFALO. Det ryska laget har radat upp upphämtningar genom hela turneringen. Det hela började i kvartsfinalen mot Finland där man låg under med 1-3 med endast fyra minuter kvar att spela av matchen, alla förväntade sig en finsk seger.

 

Det var då turneringens MVP enligt mig, Viktor Kuznetsovs show började, med stor hjälp av kedjekamraten Maxim Kitsyn. Kuznetsov satte 2-3 pucken i PP när den finske stjärnan Teemu Pulkkinen satt i utvisningsbåset. Två minuter senare var det dags igen, Kuznetsov var i allra högsta grad med i samarbetet till Kitsyns kvitteringspuck. Även övertiden tillhörde firma Kuznetsov och Kitsyn. Kuznetsov satte segerpucken efter sex spelade minuter, fint framspelad av Kitsyn.

 

I matchen mot Sverige vet nog de flesta hur det gick. Ryssarna hade en 2-1 ledning där Adam Larsson satte en viktig reduceringspuck sent i andra, inför tredje perioden. Trots att svenskarna hade ett ganska kraftigt skottövertag. Sverige kvitterade även omgående i den tredje perioden genom ett mål signerat Calle Järnkrok. Med endast tre minuter kvar av matchen smällde Cehlin in ledningsmålet som många trodde skulle vara det sista för kvällen. Men Kalinin ville annorlunda och kvitterade med två minuter kvar. Matchen gick till straffar där Ryssland drog längsta strået efter tre raka svenska straffmissar.

 

I nattens finalmatch mellan Kanada och Ryssland trodde många att matchen även den här gången var avgjord när Kanada hade 3-0 och 29-17 i skott efter två perioder. Ryssland började dock upphämtningen och matchen var kvitterad redan efter sju minuters spel av tredje, efter två mål på de första två minuterna. Med fem minuter kvar av matchen tog Ryssland även ledningen genom Panarin. Med en minut och 15 sekunder till slutsignalen avgjorde ryssarna genom Dvurechenski assisterad av Kuznetsov, som hann med tre assist i den sista perioden.

 

 

 

 


Nattens bästa NHL fight.


Stålbergs osannolika straffmiss.


Clayton Stoners första NHL mål.

Minnesota backen Clayton Stoner gjorde ett minst sagt annorlunda första mål i sin NHL karriär. Det tog 25 matcher.

 

 


AIK förlänger med skadad spelare.

Josh MacNevin, som för närvarande rehabiliterar sin brutna fot, skrev idag på för ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

 

MacNevin hann med att göra 1+8 på 13 matcher innan olyckan var framme. Josh skulle åka ner i egen zon i matchen mot Timrå IK för att hämta upp en puck som han fick ett litet felskär samtidigt som han fick en lätt tackling i ryggen av den hårde Timråforwarden Ilkka Pikkarainen. Det hela slutade så illa att MacNevin glider in i sargen med benen före, vilket ledde till att högerfoten gick av.

 

Tacklingen går att ses här.


JLGP hänger löst.

Jean-Luc Grand-Pierrre är påväg bort från Leksand. Leksands nyligen tillträdde sportchef Tommy Salo säger själv att JLGP inte platsar i truppen, och han tar dessutom upp en stor summa pengar i sitt kontrakt.

Grand Pierre var petad senast i vinstmatchen hemma mot Borås, tillsammans med Kimmo Lotvonen. Nu pekar mycket åt att Grand Pierres dagar i klubben är räknade.

Enligt uppgifter till DD är Karlskrona i Div 1 som tränas av den förre Leksandscoachen Tomas Kempe, en möjlig ny klubb för JLGP.


Fun facts: Fredrik Norrena.

Linköpings keeper Fredrik Norrena är inte bara en spektakulär målvakt som skapar rubriker via extrema räddningar eller attacker på motsåndarspelare. Han har även på de två senaste säsongerna, 90 matcher i grundserien, skrapat ihop 6 assist. Tre utav dessa assist har han gjort nu under säsong 10/11, på 35 spelade matcher.

 


Kvällens JVM matcher.

 

Fredrik Pettersson-Wentzel vaktar den svenska kassen ikväll.

 

Uppdateras senare med lineups och annat smått och gott inför kvällens brons- respektive finalmatch.


Uppdatering 20.42: De enda förändringarna som den svenska ledarstaben har gjort är att låta PW vakta kassen. Dessutom plockas Simon Bertilsson in som andreback tillsammans med Klas Dahlbeck, John Klingberg får börja som sjundeback.

 

USA:

1. Jack Campbell 

5 D RAMAGE John +C
12 D MERRILL Jon
3 F COYLE Charlie
11 F MORIN Jeremy +A
16 F ZUCKER Jason


4 D DUMOULIN Brian
25 D FAULK Justin
15 F SHORE Drew
19 F KREIDER Chris
23 F PALMIERI Kyle


6 D LEDDY Nick
7 D FORBORT Derek
10 F BROWN Chris
17 F BOURQUE Ryan +A
27 F BJUGSTAD Nick


18 D WEY Patrick
8 F NELSON Brock
9 F D AMIGO Jerry
24 F CALLAHAN Mitch
26 F ETEM Emerson

 

Sverige:

1. Fredrik Pettersson-Wentzel

4 D ERIXON Tim +A
12 D NEMETH Patrik
10 F LARSSON Johan
18 F FASTH Jesper
19 F JARNKROK Calle


6 D DAHLBECK Klas
15 D BERTILSSON Simon
17 F KLINGBERG Carl
20 F WANNSTROM Sebastian
24 F LINDBERG Oscar


2 D STYRMAN Fredrik +A
5 D LARSSON Adam
14 F FRIBERG Max
16 F LANDER Anton +C
29 F CEHLIN Patrick


9 D KLINGBERG John
13 F SUNDSTROM Johan
27 F RAKELL Rickard
28 F THORNBERG Jesper


 


Conny i ny fylleskandal.

Att Örebro och Allsvenskans poängkung Conny Strömberg är lite glad i flaskan är någonting som är allmänt känt i hockeykretsar. Han har vid flertalet tillfällen fått rubriker om sig gällande sprit och festligheter.

 

I slutet av September stängdes Strömberg av i två matcher av sin egen klubb Örebro eftersom han festat på lite för hårt efter segermatchen borta mot Oskarshamn.

- Jag har gjort fel, och ber klubben, lagkamrater och supportrar om ursäkt för det. Vad som hänt är inte viktigt. Jag tar mitt straff, och har inget att invända mot det, kommenterade Strömberg själv efter det som inträffat.

 

Nu har det alltså varit dags igen, Conny fick tillbringa natten i fyllecell på julaftonsmorgon. Han hamnade i en dispyt med en taxichaffis, som ville att Conny skulle hoppa ur bilen.

- Jag åkte taxi natten mot julafton, sedan ville jag inte kliva ur bilen. Det var så kallt ute, det var nog 30 minus. Så då ringde väl taxichauffören polisen, säger Strömberg.

 

Enligt många rykten ska nu Örebros tålamod med Conny ha försämrats rejält och nu är det nära att de båda parterna splittras, med tanke på att man delat ut skarpa varningar till honom tidigare.

 

Örebros sportchef Lars Andersson säger såhär om läget till hockeykanalen.se.

- Självklart ska vi hjälpa Conny. Men samtidigt måste man vilja ha hjälp och han måste själv inse vad som är bäst.

 

Uppdatering 20.09

Det är nu officiellt att Conny fått sparken. 


Nattens NHL.

New Jersey Devils - Minnesota Wild 1-2 (0-1, 1-0, 0-1)

Period 1.

0 - 1 11.38 Cal Clutterbuck

Period 2.

1 - 1  03.07 Ilya Kovalchuk (Zajac, Palmieri)

Period 3.

1 - 2 01.14 Clayton Stoner (Havlat, Bouchard)

Skott: 22-18.

 

Tre stjärnor:


1. Cal Clutterbuck    FW    MIN
GOALS: 1 | PTS: 1
ASST: 0 | SOG: 2
+/-: 1

2. Martin Havlat    FW       MIN
GOALS: 0 | PTS: 1
ASST: 1 | SOG: 4
+/-: 0

3. Clayton Stoner    B       MIN
GOALS: 1 | PTS: 1
ASST: 0 | SOG: 2
+/-: 2

 

Highlights.



Washington - Tampa Bay Lightning 0 - 1 (0-0, 0-0, 0-0, 0 - 1)

Övertid.

0 -1 02.54 Martin St Louis (V. Lecavalier, P. Kubina)

Skott: 34-38


Tre stjärnor.

1. Dwayne Roloson GK Tampa

100 % saves.

2. Martin St Louis FW Tampa+
GOALS: 1 | PTS: 1
ASST: 0 | SOG: 2
+/-: 1

3. Semyon Varlamov GK Washington

97,4 % SVS.

 

Highlights.



Colorado - Buffalo 4-3 OT (2-1, 0-0, 1-2, 1-0)

Period 1.

1 - 0 14:16 Daniel Winnik (T. Galiardi, P. Budaj) 
1 - 1 14:49 Thomas Vanek (D. Stafford,T. Connolly) 
2 - 1 16:03 SHG - Ryan O'Reilly (D. Winnik)

Period 2.

Period 3.

2 - 2 04:28 Jochen Hecht (J. Pominville, T. Vanek) 
2 - 3 05:31 Steve Montador (D. Stafford) 
3 - 3 06:02 Matt Duchene (T. Fleischmann, M. Hejduk)

Övertid.

4 - 3 04:17 PPG David Jones (T. Fleischmann , R. Wilson)

Skott: 34- 40.


Tre stjärnor:

1. David Jones FW COL
GOALS: 1 | PTS: 1
ASST: 0 | SOG: 3
+/-: 0

2. Daniel Winnik FW COL
GOALS: 1 | PTS: 2
ASST: 1 | SOG: 3
+/-: 1

3. Peter Budaj GK COL

92,5 %.

Highlights:



Edmonton - Detroit 3 - 5 (1-1, 0 - 2, 2-2)

Period 1.

0 - 1 03:43 Henrik Zetterberg (N. Lidström, D. Miller) 
1 - 1 11:38 Gilbert Brule (L. Reddox, L. Omark)

Period 2.

1 - 2 06:40 Todd Bertuzzi (J. Hudler, V. Filppula) 
1 - 3 10:43 Kris Draper (D. Helm, B. Rafalski )

Period 3.

2 -3 04:54 Theo Peckham (S. Gagner, A. Hemsky) 
3 - 3 11:31 Sam Gagner (A. Hemsky) 
3 - 4 17:10 Todd Bertuzzi (N. Kronwall , V. Filppula) 
3 - 5 17:54 Darren Helm (J. Abdelkader, N. Lidström)

Skott. 25 - 37.

Tre stjärnor.

1. Darren Helm FW DET
GOALS: 1 | PTS: 2
ASST: 1 | SOG: 7
+/-: 0

2. Sam Gagner FW Edmonton
GOALS: 1 | PTS: 2
ASST: 1 | SOG: 2
+/-: 1

3. Todd Bertuzzi FW DET
GOALS: 2 | PTS: 2
ASST: 0 | SOG: 6
+/-: 0

 

Highlights.



Phoenix - Columbus 4-2 (0-0, 2-1, 2-1)

Period 1.

Period 2.

1 - 0 06:40 Scottie Upshall (E. Belanger, S. Doan) 
2 - 0 09:37 Sami Lepisto (M. Hanzal, R. Vrbata ) 
2 - 1 11:57 RJ Umberger (R. Nash, D. Brassard)

Period 3.

2 -2 07:51 PPG  Jakub Voracek (D. Brassard, F. Tyutin) 
3 -2 11:11 Shane Doan (K. Yandle, E. Belanger) 
4 -2 12:03 Vernon Fiddler (A. Aucoin, T. Pyatt)

Skott. 33-28.

Tre stjärnor.

1. Shane Doan FW Phoenix
GOALS: 1 | PTS: 2
ASST: 1 | SOG: 3
+/-: 2

2. Ilya Bryzgalov GK Phoenix

92,9 %.

3. Eric Belanger FW Phoenix
GOALS: 0 | PTS: 2
ASST: 2 | SOG: 3
+/-: 2

 

Highlights.


Bremberg inne i ett stim.

HV 71's floppförvärv Fredrik Bremberg verkar äntligen ha kommit igång på riktigt. Efter att ha gjort ynkliga 1+6 på sina inledande 26 matcher har Linkan hunnit med att göra 3+1 på två perioder i hemmamatchen mot Bremberg gamla klubb, Djurgården.

 

Matchen slutade 6-2 till HV.


RSS 2.0