Finne till Luleå på try-out.

Foto: Eliteprospects.com


Luleå hockey tar in den stora finska forwarden Vili Sopanen på ett tvåveckors tryout-kontrakt, till att börja med.

- Han är i en bra ålder, har bra talangkvaliteter och utvecklingsmöjligheter. Därför känns det väldigt offensivt av honom att godta en tryoutmöjlighet så att vi kan testa honom i vår hemmiljö, säger sportchefen Lars "Osten" Bergström till hemsidan.


Sopanen kommer närmast ifrån en säsong i JYP, som toppar SM-Liiga tabellen med god marginal ner till tvåan och trean. JYP har bland annat svenskbekantingar som Jussi Makkonen (9 matcher med Frölunda 09/10) , forne Linköping och Malmö backen Jyrki Välivaara & Kalle Koskinen i truppen. Anledningen till att Sopanen ville bort från klubbe var att han inte fick en så stor roll i laget som han hade hoppats på. Istället har det mest blivit tredje- och fjärdelina spel.


Han är en stor, 1.92 cm, spelare som inte är den snabbaste på grillorna, men detta väger han upp genom att vara formidabel spelare med puck, han har fina händer. Defensiven är dock inte hans starka sida. Det kan till viss del bero på att han inte är så fysisk som han borde vara med tanke på sin storlek.

 

Tror att Luleå har hittats precis vad man letar efter. Måste kännas lite skönt att för en gångs skull få lite tyngd i anfallsspelet. Faktum är att den näst längsta Luleåforwarden "bara" är 1.85Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0