Lidas får kaptena även i All star matchen.

 

Niclas Lidström är inne på sin femte raka säsong som lagkapten i Detroit Red Wings, lägg där till att han bar "C" under förra OS turneringen också.

 

Lidström har tillsammans med Carolinas kapten Eric Staal valts ut av de övriga All star lirarna för att ta kaptensrollerna i matchen. Eric är den äldste av de fyra bröderna Staal, varav tre stycken är ordinarie med viktiga roller för sina lag. Näst äldste brodern, backen Marc är också han uttagen i All star matchen. Till sin hjälp får de

 

Fyrtioårige Nicklas Lidström valdes alltså föga överraskande ut till att vara en av de två kaptenerna som ska drafta ihop ett eget lag nu till helgen. Han är rutinerad som få med sina 19 NHL säsonger, sex Norris Trophys 4 Stanley Cup titlar, och ja.. Listan kan göras lång. Han själv är exalterad över uppgiften.

- Med tanke på alla stora spelare som är med är det en stor ära att väljas som kapten för den här säsongens All Star Game. Jag ser verkligen fram emot helgens alla händelser och är väldigt upprymd över att få vara del av draften som bestämmer laguppställningarna, säger Lidström i pressmeddelandet från NHL.

 

All star helgen går av stapeln 28-30 Januari. Första dagen blir det NHL All-Star Player Fantasy Draft. Den 29e får vi se Oliver Ekman-Larsson tävla i Superskills competition mot 11 andra rookies och hela helgen avslutas den Söndag den 30e med All star matchen.

 

****

 

På tal om kaptener så fyller "Kaptenernas kapten", Mark Messier 50 år idag. Messier var lagkapten under 15 av sina 16 sista år i NHL plus fyra stycken som vicekapten i Oilers. Vilket i och för sig inte var ett dugg konstigt eftersom han hade Wayne Gretzky i laget. Gretzky vann NHLs poängliga i överlägsen stil gång på gång.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0