Ny storsatsning i Malmö, eller tackar styrelsen nej?

 

Hockeyn i Malmö har gått kräftgång deras andra säsong i Allsvenskan efter de åkt ur ES 06/07. Förra säsongen blev man utslagna i Playoff 2 mot sensationslaget Almtuna (2-1, 1-4, 2-5).


Även publiktillströmmningen har varit dålig under de senaste säsongerna. Detta har gått hand i hand med det sportsliga. Enda undantaget är den lilla babyhawks period som man hade. Sedan den nya arenan invigdes i November 08 har Malmö ett snitt på 5345, kapaciteten är 13 700. Publikrekordet ligger på 13 247 och det kom i premiärmatchen mot Leksand som vanns med 2-1. I år har man dock bara haft 4529 i snitt och totalt 95125 personer har besökt de 21 hemmamatcherna.

 

Frågan är nu om inte de kan få fart på publiken efter att miljardären Hugo Stenbeck (har tidigare varit i LHC, var bla. han som stod för Hlavac och Hlinka värvningarna) som kommer ifrån en mycket framgångsrik familj, och föredetta storsponsorn Percy Nilsson har gått ut med att de vill pumpa in massa pengar i Malmö för att handplocka in NHL lirare som ska ta Malmö så långt som möjligt.

 

Däremot dementeras detta av sportchefen Christian Rasmusson.

- Vi kommer fortsätta satsa på våra unga lovande juniorer som vi har i klubben nu och det är ingen tvekan om saken. Det har vi snackat med dom om idag. Det gäller, säger Rasmusson till mrmadhawk.seKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0