JVM matchdag nummer 1.

En match är avklarad och det är den mellan Tyskland och Schweiz som spelades tidigare idag. Schweiz ledde med 4-0 lite drygt halvvägs in i första perioden, men var väldigt nära att tappa den ledningen när Tyskland gjorde 3-4 med fem minuter kvar av matchen. Men närmare än så kom man inte.

Tyskland - Schweiz.

1st. Period

04:31 0 : 1 SUI EQ 16 PESTONI I (13 HOFMANN G)

09:21 0 : 2 SUI PP1 22 NIEDERREITER N

09:48 0 : 3 SUI PP1 5 LOEFFEL R (22 NIEDERREITER)

Skott: 35-21.

Även två andra matcher spelas ikväll. Där är man mitt uppe i tredje perioden.

Ryssland - Kanada står för tillfället 3-5. Och Sverige leder sin match mot Norge med 6-1 efter bland annat 2 mål av Patrik Cehlin i mittperioden.

Uppdatering:

Sverige hann med att göra 7-1 innan matchen var över. Kanada vann med 6-3. Statistik kommer lite senare.

Norge - Sverige 1-7
(0-2, 0-2, 1-3)
Period ett: 00.57 0-1 John Klingberg assist Sebastian Wännström och Klas Dahlbeck, 05.29 0-2 Oscar Lindberg assist Sebastian Wännström, 10.26 lagstraff Sverige (satts av John Klingberg) för många spelare på banan, 19.46 utv 2 min Nicolai Bryhnisveen holding
Skott: 3-14.
Period två: 04.09 0-3 Patrick Cehlin assist Anton Lander, 09.54 utv 2 min Carl Klingberg interference, 15.27 utv 2 min Patrick Cehlin tripping, 19.43 0-4 Patrick Cehlin assist Gabriel Landeskog och Anton Lander
Skott: 6-19.
Period tre: 00.49 0-5 Tim Erixon assist John Klingberg och Jesper Fast, 02.01 6-0 Gabriel Landeskog assist Patrick Cehlin och Anton Lander, 02.44 utv 2 min Petter Roste Fossen high-sticking, 12.04 1-6 Eirik Borresen assist Simen Brekke och Tobias Skaarberg, 17.16 1-7 Carl Klingberg assist Johan Larsson och Fredrik Styrman
Skott: 2-14. Totalt: 11-46
Utvisningar: Norge 2x2 min. Sverige 3x2 min.

Period 3.

43:46 3 : 4 CAN PP1 19 JOHANSEN R ( 8 SCHWARTZ J)

46:14 3 : 5 CAN PP1 10 SCHENN B (9 KASSIAN Z
8 SCHWARTZ J)

59:33 3 : 6 CAN EQ 16 HAMILTON C (10 SCHENN B)

Skott: 27-42

Även regerande mästarna på både u18 och u20 sidan, USA, spelade match natten till idag. De mötte ett Finland som stod upp bättre än många hade väntat sig. Man höll jämna steg med de Amerikanska stjärnorna över alla tre perioder, vilket också skottstatistiken skvallrade om, 34-30 till fördel för USA. USA lyckades tillsist ändå vinna genom ett mål av den rivige forwarden Nick Bjugstad.