Rysslands bragdmatch.

BUFFALO. Det ryska laget har radat upp upphämtningar genom hela turneringen. Det hela började i kvartsfinalen mot Finland där man låg under med 1-3 med endast fyra minuter kvar att spela av matchen, alla förväntade sig en finsk seger.

Det var då turneringens MVP enligt mig, Viktor Kuznetsovs show började, med stor hjälp av kedjekamraten Maxim Kitsyn. Kuznetsov satte 2-3 pucken i PP när den finske stjärnan Teemu Pulkkinen satt i utvisningsbåset. Två minuter senare var det dags igen, Kuznetsov var i allra högsta grad med i samarbetet till Kitsyns kvitteringspuck. Även övertiden tillhörde firma Kuznetsov och Kitsyn. Kuznetsov satte segerpucken efter sex spelade minuter, fint framspelad av Kitsyn.

I matchen mot Sverige vet nog de flesta hur det gick. Ryssarna hade en 2-1 ledning där Adam Larsson satte en viktig reduceringspuck sent i andra, inför tredje perioden. Trots att svenskarna hade ett ganska kraftigt skottövertag. Sverige kvitterade även omgående i den tredje perioden genom ett mål signerat Calle Järnkrok. Med endast tre minuter kvar av matchen smällde Cehlin in ledningsmålet som många trodde skulle vara det sista för kvällen. Men Kalinin ville annorlunda och kvitterade med två minuter kvar. Matchen gick till straffar där Ryssland drog längsta strået efter tre raka svenska straffmissar.

I nattens finalmatch mellan Kanada och Ryssland trodde många att matchen även den här gången var avgjord när Kanada hade 3-0 och 29-17 i skott efter två perioder. Ryssland började dock upphämtningen och matchen var kvitterad redan efter sju minuters spel av tredje, efter två mål på de första två minuterna. Med fem minuter kvar av matchen tog Ryssland även ledningen genom Panarin. Med en minut och 15 sekunder till slutsignalen avgjorde ryssarna genom Dvurechenski assisterad av Kuznetsov, som hann med tre assist i den sista perioden.