Oliver Ekman-Larsson spräckte målnollan.

Viasats Niklas Holmgrens (?) intervju med svenska juniorbacken Oliver Ekman-Larsson rullades i den första periodpausen. Där frågade Niklas när Olivers första mål skulle komma. Som svar fick han:

- Det kommer när det kommer.

I intervjun berättade Oliver att han trivs bra i Phoenix, med lagkamraterna, hockeyn och allt som spelar in. Han tyckte även att det var en ganska stor anpassning att gå till öknen och spela för Phoenix från att ha lirat i hockeystäder som Tingsryd och Leksand. Phoenix har till exempel ett snitt på dryga 10 000 personer per match.

Anledningen till att OEL varit nere och spelat AHL ishockey var att coacherna villle att han skulle vänja och lära sig den Nordamerikanska hockeyn och även tuffa till sig lite, främst i situationerna runt mål.

Nu har han spelat sammanlagt 30 NHL matcher, med ett mål och nio ass som facit. Faktum är dock att Oliver har gått 1+2 på de tre senaste matcherna, tre raka poängmatcher alltså.

Oliver hängde dit 2-3 pucken på ett direktskott efter att han blivit framspelad av Lauri Korpikosk 12 minuter in i den sista perioden och skapade lite spänning i matchen eftersom Yotes spelade upp sig avsevärt i samband med målet. San Jose veteranen Joe Thornton ville dock annorlunda och punkterade matchen med sitt 4-2 mål i tom kasse med endast 49 sekunder kvar att spela.

Phoenix Coyotes- San Jose Sharks 2-4.